Pellestova – kaférunde til Hornsjø hotell, Øyerfjellet
Pellestova-Hornsjo-Pellestove (27 km)
Fin tur som passer for de fleste. Også barn fra 10-12 år.
FAKTABOKS
- GPS spor: https://ridewithgps.com/routes/26442675
- Start/sluttpunkt: Pellestova v/Hafjell, oppkjøring fra Øyer v/E6
- Vanskelighetsgrad: Lett til middels
- Underlag: Godt grusdekke
Utfordring: Noe kupert tur med en rekke korte, men også noen lengre motbakker. Det gjelder blant annet fra Øvre Moksjøen og østover og på sørsiden av Reinsfjell. Turen kan likevel passe for de fleste, inkludert barn fra 11-12 år.
Opptur: Denne runden er populær blant turister og hyttefolk ved Hafjell. Turen runder fire fjell: Hitfjell, Veslefjell, Kriksfjell og Reinsfjell og går på lettkuperte, gode og raske grusveier, til dels over tregrensa med lange siktlinjer. Flere steder er veien flat eller med lengre utforkjøringer, for eksempel fra Knidalen, på nesten tusen meters høyde, østover og ned til Hornsjø, og fra Reina ned til Kriksvika.
Noe som er spesielt er at selv om turen starter like ved en av landets største hyttebyer; ved Hafjell/ Mosetertoppen, går mesteparten av denne turen i fredelig og ganske urørt natur. Man passerer bare noen få hytter og setre. Når vi har syklet omtrent halvveis, kan det passe med et besøk i kafeen på Hornsjø hotell. Hotellet har historie tilbake til 1870-tallet som seter og skysstasjon og etter hvert som pensjonat og hotell. Dette store hotellet er i dag «gjenoppdaget» av blant annet skiklubber og skientusiaster som drar opp i november eller desember for å få en tidlig start på langrennssesongen.
Er det godt vær, kan man på returen ta den korte avstikkeren ved Kriksvika ned til en fin rasteplass og gapahuk ved nordenden av Reinsvann.
Fra Hornsjø hotell er det fin utsikt til Hornsjøen (817 moh.) rett sør Foto: Øyvind Wold
Som avslutning på turen kan man stoppe for et kakestykke eller en pizza på Pellestova Foto: Øyvind Wold
Langs nordsiden av Reinsvann er veien noe kupert, men ikke verre enn at både barn og godt voksne kan trives på sykkelen. Foto: Øyvind Wold
Foto: Øyvind Wold
Foto: Øyvind Wold